Rally-O

Rally-O er en hundesport, der i høj grad bygger på samarbejdet mellem fører og hund. Kontakten mellem hund og fører er derfor altafgørende.

 

En Rally Lydighedsbane er op til 15 x 25 meter, og har 10 til 20 øvelser som skal gennemføres i et flydende tempo. Banen skal gennemføres på højst 4 minutter. Banen kan bygges på mange forskellige underlag, som f.eks. græs, sand asfalt m.m.. 

 

De enkelte øvelser er markeret med et nummer og et skilt. De skal tages i den angivne rækkefølge og indenfor ca. ½ meter af skiltet. Hverken fører eller hund må berøre skiltene. En berøring/væltning med en logrende hale er dog tilladt.

Det er en vigtig regel i Rally-O, at det skal være sjovt for hund og fører. En verbal eller fysisk overhaling af hund medfører diskvalifikation.

Læs meget mere om Rally-O her.

"Rally 4-kanten"

"Rally 4-kanten" består af 8 øvelser, den kan gåes enten højre eller venstre rundt. Øvelserne varierer og man kan sagtens blande alt godt fra "godte-posen".

Brug evt. spiraler, fristende-ottetal eller slalom som hjørner. Det gode ved "Rally 4-kanten", er at man kan gå den flere gange uden at gå i stå.

Meningen er at øve enkelte øvelser flere gange, uden at det skal blive kedeligt. Man skal gå 4-kanten rundt så mange gange der nu er koncentration til, men HUSK hellere få gange med god kvalitet, end mange med dårlig kontakt og manglende koncentration.

 

En Rally bane laves i 4 forskellige nivauer:

  1. Begynder
  2. Øvet
  3. Ekspert
  4. Champion

En begynderbane skal gennemføres med hunden i løs line. For hver gang linen bliver stram (karabinhage over vandret) fratrækkes et point. Træner man på en øvet bane skal hunde føres uden line og hele tiden være i kontakt og i pladsposition samt øvelserne bliver svære.

Tips til træning af Rally-O

Her er nogle nyttige tips til Rally-O træningen. Skriv endelig hvis I har spørgsmål eller kommentarer..

Når man træner Rally-O, kan man være kreativ, hvad underlag og omgivelser angår. Prøv f.eks. alt lave en bane i en skov, ridehal eller på torvet i gågaden og meget mere, det gælder bare om at have en god fantasi. Dette gør træningen afvekslende og sjovere for hund og fører.

Prøv at spille musik til træning, gå i takt til musikken, dette er sjovt og giver tit et mere frit løb(flow).

Sæt tid på når man har øvet og kan en bane, konkurrence er altid motiverende (når fører er motiveret, er hund som regel også).

Husk at når man træner, er det en stor fordel, at øve små dele af baner flere gange, istedet for hele baneløb få gange. På denne måde, er det lettere at gå i detaljer.

Benyt eventuelt en Rally 4-kant.

Start med stor afstand mellem øvelserne, og gør derefter afstanden mindre og mindre i takt med formåen.

Når det hele bliver for kedeligt/nemt med hunden på venstre side, så skift hunden over på højre.

Kig op og op med skulderene, det gør fører og hund mere selvsikker.

Et videokamera er godt til evaluering efter en træningslektion, via video er det nemmere at analysere/konstatere evt. fejl fra førerens side.

God fornøjelse.....

House Of Jacks
Lav din egen hjemmeside med mono.net
Jack Russell Terrier Hundekennel House of Jacks Hundetræning Hvalp udstilling